Ga naar Content
Sport

Telstar akkoord over Gilmour en neemt afscheid van testspelers

12 juli 2019, 17.15 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Action Images

Het lijkt een kwestie van tijd voor Telstar Charlie Gilmour zal presenteren als nieuwe aanwinst voor het volgende seizoen. De Velsenaren zijn eruit met zijn werkgever Norwich City en met Gilmour zelf, terwijl alleen het papierwerk nog in orde moet worden gemaakt.

Gilmour (foto, rechts) wordt gehuurd van de club uit Norwich, dat hem deze zomer transfervrij overnam van Arsenal. Voor Arsenal kwam de twintigjarige Schot vorig seizoen twee duels in actie in de Europa League. Tijdens de duels met Qarabag en Vorskla speelde de middenvelder in totaal 21 minuten voor de Londense club. Gilmour kwam de afgelopen jaren ook meermaals uit voor de vertegenwoordigende Schotse jeugdelftallen. 

Testspelers
Minder goed nieuws was er voor testspelers John Hilton, Bradley Vliet en Luis Pedro. Zij waren tijdens de afgelopen week enkele dagen op proef op Sportpark Schoonenberg en kwamen bovendien in actie tijdens het gewonnen oefenduel met BVC Bloemendaal (5-0), maar zij hoeven niet meer terug te keren bij de selectie van Andries Jonker. 

Plet en Van Berkel
Glynor Plet, die deze week ook opdook op bij de training van de Velsenaren, blijft nog wel meetrainen. Mogelijk kan de spits zaterdag zelfs minuten maken tijdens de oefenwedstrijd tegen AZ. Het ligt in de lijn van verwachting dat ook Redouan El Yaakoubi, Azzedine Dkidak, Dylan George, Denzel Budde en Crescendo van Berkel aan spelen toe komen tegen de Alkmaarders. Na dat duel zal er bovendien meer duidelijkheid komen omtrent deze testspelers.