Ga naar Content
Haarlem

Opbouw Formule 1 duurt drie weken, afbouwen één week

13 juni 2019, 22.17 uur · Aangepast 13 juni 2019, 22.28 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Chantal Bos

Inwoners van Heemstede, Bloemendaal en Haarlem moeten volgend jaar vier weken lang rekening houden met extra verkeer in verband met de Formule 1-race die in Zandvoort wordt verreden.

Volgens directeur Robert van Overdijk van Dutch Grand Prix duurt de opbouw drie weken en de afbouw één week. Dat zei hij vanavond tijdens een informatiebijeenkomst met Bloemendalers.

Pluspunt
Volgens Van Overdijk moeten omwonenden van de toegangswegen naar het circuit rekenen op extra Formule 1-verkeer. Maar er is ook een pluspunt, zo benadrukte hij. "In die vier weken zijn er helemaal geen races op het circuit. Dit jaar wel. Dus per saldo zijn er op het circuit juist minder race-activiteiten dan normaal." Het is volgens Van Overdijk niet zo dat er vier weken lang 'een Formule 1-circus door de straten trekt.'

Lees ook: Prorail belooft upgrade spoor in F1-tempo

Wethouder Ellen Verheij van Zandvoort gaf tijdens dezelfde bijeenkomst toe dat drie spoorwegovergangen in het Formule 1-weekend 'nagenoeg dicht' zullen zijn. Dit gaat gebeuren als Prorail het technisch voor elkaar krijgt 24 treinen per uur van en naar Zandvoort te laten rijden.

Veiligheidsdiensten
Van de drie overwegen liggen er twee in Zandvoort en een in Overveen. Wethouder Verheij gaf toe 24 treinen per uur betekent dat de overgangen nagenoeg moeten sluiten. "Dat heeft consequenties voor de mensenstromen en voor de bereikbaarheid van de veiligheidsdiensten."

Lees ook: Wat te doen met de spoorwegovergang in Overveen

Zij kon tot frustratie van een enkele aanwezige nog niet concreet aangeven hoe dit gaat worden opgelost. "We gaan alternatieve routes maken", beloofde ze. Welke dat zijn, kon ze nog niet zeggen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!