Ga naar Content
IJmond

Tweede Kamerdebat over RIVM-onderzoek schadelijke grafietregens Tata Steel

5 juni 2019, 16.18 uur · Aangepast 5 juni 2019, 18.35 uur
Door: Michael van der Putten · Foto: ANP

Het RIVM-onderzoek naar de schadelijke grafietregens bij Wijk aan Zee wordt vanaf 16.00 uur bij de Tweede Kamer in Den Haag behandeld. Het is een debat met staatssecretaris Veldhoven en daarin worden de resultaten uitgebreid besproken.

Kijk hieronder live mee.
Aan het woord is onder andere de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven en Kamerlid Suzanne Kröger van Groenlinks. 

Vliegtuigen trotseren storm Corrie op Schiphol - NH


Beelden via Tweede Kamer

Kröger noemde de resultaten gistermiddag "zeer zorgelijk". Het Kamerlid zei dat ze in debat wil met de staatsecretaris over 'welke stappen er nu gezet moeten worden'.

Lees ook: RIVM: Zware metalen in grafietregens Tata Steel, risico's voor buitenspelende kinderen

Dit debat ('externe veiligheid') stond al gepland en de staalgigant is daarin hoofdrolspeler bij drie van de vijf agendapunten. Niet alleen de grafietuitstoot en de zorgen van omwonenden worden besproken, maar ook de omstreden afvalberg is onderwerp van debat. 

De woordvoerder van de staatsecretaris bevestigde gister aan NH Nieuws dat het RIVM-onderzoek waarschijnlijk het belangrijkste gespreksonderwerp is vandaag. 

Er is morgen ook een bewonersbijeenkomst van Tata Steel over de maatregelen tegen de overlast in Wijk aan Zee. Ook dit zenden we live uit. De bijeenkomst wordt vanaf 20.00 uur gehouden in dorpshuis de Moriaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!