Ga naar Content
West-Friesland

Nieuwe overeenkomst afvalbeleid Westfriesland stap dichterbij

5 juni 2019, 09.08 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het Centraal Afvalverwijderingsbedrijf (CAW) heeft namens zeven Westfriese gemeenten een voorlopige overeenkomst met afvalverwerker HVC gesloten.

Dat meldt CAW in een persbericht. De Westfriese college en gemeenteraden besluiten de komende tijd of ze akkoord gaan met de voorlopig overeenkomst. Daarin zijn behalve afspraken over de verwerking ook afspraken over de inzameling opgenomen.

Lees ook: Frustratie onder West-Friezen: "Oranje container voor plastic wordt veel te weinig geleegd"

Al jaren klagen inwoners van meerdere Westfriese kernen over de in hun ogen gebrekkige wijze van afval scheiden. Daarop startte CAW een onderzoek, waaruit onder meer bleek dat inwoners van Hoorn vinden dat hun ingezamelde plastic niet vaak genoeg wordt opgehaald. 

Bekijk in het item hieronder tegen welke problemen Westfriezen aanlopen bij het gescheiden inzamelen van hun afval. Let op: tekst loopt door onder de video. 

Afval scheiden in West-Friesland - NH Nieuws / Marieke Pijlman

Lees ook: Ellen ergert zich aan afvalbeleid Westfriesland en houdt enquête

Belangrijkste punten uit de overeenkomst zijn een verlaging van de tarieven met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019, meer mogelijkheden voor maatwerk door de individuele gemeenten en inzicht voor gemeenten in de kosten van afvalinzameling en afvalverwerking. 

Lees ook: Nog altijd ontevredenheid over afvalbeleid West-Friesland

De colleges van de zeven gemeenten spreken zich naar verwachting deze maand uit over de conceptovereenkomst, waarna tegen de zomervakantie ook de gemeenteraden zich er nog over buigen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!