Ga naar Content

Spontane F1-borrel op de trappen van gemeentehuis Zandvoort: "Dit gaan we flikken!"

"Natuurlijk kan Zandvoort dit aan! Duhhh!" roept een Zandvoortse vanaf de trap van het gemeentehuis. Daar ontstond zomaar een spontane borrel van uitzinnige dorpelingen, nadat officieel bekend was gemaakt dat de F1 naar de badplaats komt.

"Of Zandvoort het aankan? De vraag is of ik het aankan!", lacht visboer Arlan Berg. Hij voorziet gouden tijden voor zijn handel. Zijn kraam staat aan de boulevard, dichtbij het circuit. Ook hij is even een glas champagne bij het gemeentehuis komen drinken.

Lees ook: Zandvoortse ondernemers hangen de vlag uit: hoe gaaf is dit!

'Dat gaan we flikken'
Ook Lana Lemmens is bij het spontane feestje. Ze is manager van Zandvoort Marketing en krijgt het dus druk de komende maanden. "We moeten aan de bak, het gaat nu pas echt beginnen. Maar we gaan het flikken met z'n allen."

Ze heeft al wat Gran Prix's bezocht de laatste maanden, waaronder die van Barcelona afgelopen weekend. "Je ziet dat er daar om de races heen, buiten het circuit, niet zo heel veel georganiseerd wordt. Dat gaan wij toch echt wel anders doen." 

Lees ook: Formule 1-race "volgend jaar rond deze tijd in Zandvoort"

Hoge prijzen Airbnb
Ook Lemmens heeft gezien dat enkele Zandvoorters hun huizen of appartementen voor soms wel duizenden euro's proberen te verhuren voor volgend jaar mei. "Ik denk dat het een beetje een mediahype is. Een heleboel sites van verhuurders staan nog 'dicht'. Daarom lijkt het erop dat iemand die een weekend voor 12.500 euro aanbiedt 'de gewoonte' is. Dat is niet zo. Als de data bekend worden en de sites open gaan, dan hoop ik dat we wel nadenken over dat we het hele jaar aantrekkelijk willen zijn. Mensen komen toch eerder terug als het een beetje betaalbaar blijft."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws