Whatsapp

Haarlem

Formule 1-race "volgend jaar rond deze tijd" in Zandvoort

14 mei 2019, 10.57 uur ยท Aangepast 15 mei 2019, 09.32 uur

Het hoge woord is eruit. De Grand Prix van Nederland wordt volgend jaar 'rond deze tijd' op het circuit van Zandvoort gehouden. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt op een persconferentie. Het contract geldt voor drie jaar.

De Grand Prix van Nederland keert na 35 jaar weer terug op de agenda van de Formule 1. Fans kijken al jaren uit naar de rentree van het Formule 1-circus naar de badplaats. Over de exacte datum kon de organisatie tijdens de persconferentie nog niets vertellen. Ze hopen daar over twee maanden meer duidelijkheid over te kunnen geven. 

Lees ook: Zandvoortse F1-fans laten finishvlag wapperen

Alleen heeft de organisatie niet iedereen in de omgeving warm gemaakt voor het scheurende rubber. Platform 'Rust bij de Kust' verzet zich al langer tegen de overlast van Circuit Zandvoort. Zij zijn teleurgesteld dat de Formule 1 terugkeert.

De persconferentie is live te volgen via de Facebookpagina van NH Nieuws, of te volgen via dit live-blog en de onderstaande stream.

๐Ÿ F1 terug op Zandvoort
De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Volg al het laatste nieuws over dit onderwerp hier op onze speciale themapagina!
ANP
Whatsapp