Ga naar Content

Zandvoortse ondernemers hangen de vlag uit: "Hoe gaaf is dit?"

In Zandvoort wordt groot feest gevierd: de Formule 1 komt terug naar het circuit. Ook onder ondernemers uit de kustplaats is de blijdschap groot.

Horecaondernemer Marcel Busscher bekijkt vol spanning de persconferentie. "Die handtekening moet gezet worden, dan is het pas echt zo." Als blijkt dat het gelukt is en de krabbel op papier staat, hangt hij de vlag uit: "Hoe gaaf is dit? Echt een jongensdroom die uitkomt."

Lees ook: Felicitaties, maar ook grote zorgen bij buurgemeenten over F1 in Zandvoort

Ook voor ondernemers Ferry en Patrick is de komst goed nieuws, maar niet alleen omdat ze groot fan zijn. De twee hebben een Formule 1-winkel in het dorp en verkopen allerlei souvenirs die met de race te maken hebben. Ze hebben hier, naar eigen zeggen, 'zo lang op gewacht'.

Lees ook: Terugkijken: dé persconferentie van de Grand Prix in 2020

Het grootste vraagstuk blijft nu de mobiliteit rondom Zandvoort. Het dorp is alleen te bereiken via twee eenbaanswegen, de N200 en de N201 en een klein station waar vier keer per uur een boemeltje stopt. Alles wordt nu in de strijd gegooid om te zorgen dat het spoor volgend jaar een grotere capaciteit kan bieden. Ferry en Patrick vinden dat een goede oplossing: "Zo lang er zoveel mogelijk mensen met de trein komen, verwacht ik niet al te veel problemen, maar rondom alle grote races zijn files. Dat hoort er nou eenmaal bij."

🏁 F1 terug op Zandvoort
De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Volg al het laatste nieuws over dit onderwerp hier op onze speciale themapagina!
Foto: