Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Slob over lerarentekort school Haarlem: "Ernstig voor de leerlingen, ouders en de school''

5 april 2019, 11.59 uur · Foto: ANP / Google Streetview

Onderwijsminister Arie Slob heeft geschrokken gereageerd op de Haarlemse school die hun groep 7 op moet heffen wegens lerarentekort. Slob vindt het "heel ernstig voor de leerlingen, de ouders en de school".

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat de groep 7 klas van de Rudolf Steinerschool in Haarlem wordt opgeheven. Dit omdat de leraren de gaten die ontstaan door tekorten niet meer kunnen dichtlopen. De leerlingen worden over andere antroposofische scholen in de omgeving verspreid.

Lees ook: Haarlemse school heft groep 7 op wegens lerarentekort

In een reactie benadrukt minister Slob dat het kabinet al veel doet om werken in het onderwijs aantrekkelijker te maken en het lerarentekort weg te werken. Zo zijn de salarissen in het basisonderwijs verhoogd en is extra geld beschikbaar gesteld om de werkdruk te verminderen.

Die aanpak "begint ook in de aantallen wat op te leveren", zegt Slob. Maar de minister erkent dat het even duurt voordat de extra mensen die daardoor warm zijn gaan lopen voor het onderwijs ook daadwerkelijk voor de klas komen.

Lees ook: Zaanstad wil 250.000 euro van het Rijk om lerarentekort aan te pakken

Eerder deze week was minister Slob op werkbezoek bij NH Nieuws. Toen is er een uitgebreid interview geweest met de onderwijsminister over het lerarentekort in Noord-Holland. Het interview is hieronder te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!