Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Haarlemse school heft groep 7 op wegens lerarentekort

5 april 2019, 06.48 uur · Foto: Google Streetview

Groep 7 van de Rudolf Steinerschool in Haarlem wordt opgeheven, omdat de leraren de gaten die ontstaan door tekorten niet meer kunnen dichtlopen, schrijft de Volkskrant. De leerlingen worden over andere antroposofische scholen in de omgeving verspreid. In het hele land hebben basisscholen een scala aan lapmiddelen uit de kast getrokken.

Donderdag was de laatste lesdag. Vrijdag nemen de leerlingen van groep 7 van de antroposofische Rudolf Steinerschool in Haarlem afscheid van elkaar en van de school. Met ingang van maandag is de klas opgeheven. Er is geen leraar meer te vinden. De leerlingen worden verdeeld over andere vrije scholen in Haarlem, Hoofddorp en Hillegom, aldus de krant

Lees ook: Lerarentekort: school in Zaandam stapt tijdelijk over op 4-daagse schoolweek

Het is een nieuw dieptepunt in het lerarentekort, dat toch al steeds grotere gaten in het onderwijs slaat. Twee weken geleden hief de Joppenszschool in Leiden groep 8 op.

Eerder ging het lesrooster bij een school in Zaandam al op de schop. Door een lerarentekort hoefden de leerlingen noodgedwongen nog maar vier dagen naar school in plaats van vijf. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!