Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Danilla B. uit Monnickendam mogelijk achter de tralies

5 april 2019, 12.48 uur · Foto: ANP

De 31-jarige Danilla B. uit Monnickendam, die vaker is veroordeeld voor oplichting en fraude, dreigt voor langere tijd achter de tralies te verdwijnen. De officier van justitie eiste donderdag in totaal tweeënhalf jaar cel tegen B.

Danilla B. wordt er onder meer van beschuldigd dat zij in de periode van februari 2014 tot haar arrestatie in juli 2017 twee slachtoffers uit Purmerend bedragen tot bijna 50.000 euro heeft afgetroggeld. 

Lees ook: Ook in hoger beroep 5 jaar cel geëist tegen Noord-Hollandse oplichters

Eén van de slachtoffers raakte door zijn lening aan B. zo in de financiële problemen, dat hij zijn huis moest verkopen. De verdachte zou ook geld hebben afgetroggeld met smoesjes over haar zieke vader en dat haar bankrekening was geblokkeerd. Sommige slachtoffers gingen met haar naar een pinautomaat om te helpen.

Fraudeur
Danilla B, wordt er tot slot van beschuldigd dat zij samen met haar vriend in hotelkamers, op een camping en een Bed & Breakfast in de regio Waterland heeft geslapen zonder een cent te betalen. "Ik wil dat deze vrouw wordt gestopt", zei een horecaondernemer op de zitting.

Lees ook: Oplichter gebruikte identiteit Hilversumse politica: "Heel afschuwelijk"

De officier van justitie was het hiermee eens. "Ik word hier ongelofelijk misselijk van. Deze vrouw maakt fors misbruik van de goedheid van anderen. Ze laat daarbij een spoor van slachtoffers achter."

De rechtbank doet op 18 april uitspraak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!