Ga naar Content
Gooi

Frank Boeijen overdonderd door reacties op plan nieuwe versie 'Zwart Wit': "Was spontaan idee"

2 april 2019, 17.05 uur
Door: Carina Gutker · Foto: NH Nieuws / ANP

Zanger Frank Boeijen is overdonderd door alle reacties die hij heeft gehad op zijn plannen om de jaren 80-hit Zwart Wit te herschrijven naar aanleiding van het verhaal van de Hilversumse ijssalonhoudster Gilly Emanuels. "Het was een spontaan idee, maar er zijn erg veel reacties op binnengekomen", zegt Boeijen tegen NH Radio.

Hij werd afgelopen weekend geïnterviewd door schrijver Özcan Akyol. Daar kwam Zwart Wit ter sprake en dat hij erover denkt om een hedendaagse versie van het nummer op te nemen. "Het is wel erg dat het weer moet."

Lees ook: Gilly over plannen voor nieuwe versie 'Zwart Wit': "Eervol, maar absurd dat het nodig is"

Zwart Wit werd in 1983 geschreven na de moord op Kerwin Duinmeijer. Zijn dood wordt beschouwd als de eerste moord met racistisch motief na de Tweede Wereldoorlog. Maar net als dat Boeijen toen was geraakt door het onrecht dat Kerwin was aangedaan, is dit nu het geval bij Gilly Emanuels. Zij heeft jarenlang te maken gekregen met racisme en zei eerder al tegen NH Radio dat ze haar best doet de herinnering aan Kerwin Duinmeijer levend te houden.

"Ik mis de ophef over haar zaak", zegt Boeijen. "Kijk maar naar hoe het land op zijn kop stond na de aanslag in Utrecht. Dit was minder het geval bij Gilly en ik ben bang dat haar verhaal een voetnoot in de geschiedenis wordt."

Lees ook: Frank Boeijen overweegt versie van Zwart Wit rond Hilversumse ijssalonhoudster Gilly

Maar of hij daadwerkelijk het nummer gaat herschrijven, weet de zanger nog niet. "Ik heb het zaterdag geopperd en het is nu pas dinsdag. Wel wil ik graag in contact komen met Gilly om meer over haar verhaal te weten te komen."

Gilly Emanuels gaf gisteren aan zich vereerd te voelen dat de zanger het nummer aan haar wil wijden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!