Ga naar Content
Gooi

Gilly over plannen voor nieuwe versie 'Zwart Wit': "Eervol, maar absurd dat het nodig is"

2 april 2019, 10.02 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / ANP

Contact hebben ze nog niet gehad, maar Gilly Emanuels vindt het 'heel bijzonder' dat zanger Frank Boeijen een nieuwe versie van zijn klassieker 'Zwart Wit' aan haar wil wijden.

"Absoluut eervol", noemt de voormalige eigenaresse van de inmiddels gesloten ijssalon 't Perronnetje in het programma Spitstijd op NH Radio de plannen van Boeijen. Boeijen schreef het nummer naar aanleiding van de moord op de Amsterdammer Kerwin Duinmeijer in 1983, die vaak wordt beschouwd als de eerste moord met racistische motief na de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: Frank Boeijen overweegt versie van Zwart Wit rond Gilly Emanuels

Omdat Gilly als eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje zelf herhaaldelijk te maken kreeg met racisme, doet ze haar best de herinnering aan Duinmeijer levend te houden. "Tijdens de anti-racismemars van vorige week zaterdag in Amsterdam heb ik gespeecht", vertelt Gilly. "En daar heb ik Kerwin ook meegenomen in mijn verhaal." 

Lees ook: Demonstratie tegen racisme rustig verlopen

Hoewel ze 'heilig overtuigd' is van de verbindende kracht van muziek, had ze liever gezien dat een nieuwe versie van 'Zwart Wit' niet nodig was geweest. "Absurd dat het na de moord op Kerwin nodig is om zo'n nummer opnieuw uit te brengen. Dat is gewoon triest, want toen zeiden we met z'n allen dat dit nooit meer mocht gebeuren, maar het speelt nog steeds."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!