Ga naar Content
Gooi

Frank Boeijen overweegt versie van Zwart Wit rond Hilversumse ijssalonhoudster Gilly

31 maart 2019, 14.48 uur · Aangepast 31 maart 2019, 15.08 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / ANP

Frank Boeijen wil zijn klassieker Zwart Wit mogelijk nieuw leven in te blazen. De zanger denkt eraan om de nieuwe tekst te baseren op de gebeurtenissen rond Gilly Emanuels, die belaagde eigenaresse van een ijssalon in Hilversum.

Dat vertelde hij in het NPO 1-programma Onze Man in Deventer met Özcan Akyol. "Het zou mooi zijn om dat nummer weer opnieuw uit te brengen", aldus Boeijen, die Zwart Wit in 1984 schreef naar aanleiding van de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983.

Racisme
Die moord wordt door velen gezien als de eerste racistische moord in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog, hoewel de rechter dat nooit bewezen achtte en de moordenaar dat zelf ontkende, zo schrijft NU.nl

Lees ook: Gilly werd uitgescholden voor kankernegerin, maar moet na zelfverdediging zelf naar de rechter

De zanger wil recentere gebeurtenissen in zijn tekst verwerken, zoals het verhaal van Gilly Emanuels. Zij werd naar eigen zeggen bij haar ijssalon jarenlang geterroriseerd door hangjeugd. Toen ze op een dag werd uitgescholden voor 'kankernegerin', was voor haar de maat vol en ging ze twee jongens met een stok te lijf. Tegen Emanuels was een taakstraf van 120 uur geëist, maar de rechter besloot uiteindelijk dat ze geen straf krijgt. 

Een nieuwe versie zou volgens Boeijen alleen wat betreft de coupletten afwijken. "Het refrein, de moraal van het verhaal, blijft hetzelfde", vertelt hij.

Even een opfrisser: zo klinkt de klassieker van Frank Boeijen Groep 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!