Ga naar Content
Noordkop & Texel

Kust bij Den Helder weer veilig: "Kans dat hier nog olie aanspoelt is nihil"

1 april 2019, 14.45 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Jurgen van den Bos

De waarschuwingsborden staan er nog, maar volgens de gemeente Den Helder is de kust weer veilig. Dat was vorige week wel anders: toen werd gewaarschuwd voor een een olievlek in de Noordzee die richting het Waddengebied dreef.

"Verboden te zwemmen voor mens en dier: olievervuiling mogelijk" Het waarschuwingsbord bij strandafslag Duinoord laat er geen misverstand over bestaan: honden en mensen die de Noordzee ingaan, lopen het risico er onder de olie uit te komen.  

Lees ook: Texel waarschuwt voor olie in Noordzee: 'Ga niet het water in'

Een strandganger steekt zijn verbazing over het bord niet onder stoelen of banken. "Wel een beetje overdreven dat er 'verboden' opstaat, hoor. Ik mijn hond gewoon laten zwemmen", vertelt hij aan NH Nieuws. En ook mensen durven een duik weer aan, zo heeft hij gehoord. "De slager die hier elke dag zwemt, is dit weekeinde ook gewoon het water ingegaan. Maar evengoed wel prima dat er gewaarschuwd wordt."

Lees ook: Olievlek ontdekt ten westen van Texel

De gemeente Den Helder laat weten dat de borden bij de strandafslagen vandaag of morgen worden weggehaald. "Volgens Rijkswaterstaat is de kans nihil dat hier nog olie van vorige week zal aanspoelen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!