Ga naar Content

Eenzame leeuw Hugo krijgt privileges: "Langzaam begint 'ie zichzelf te worden"

In de serie 'Remy en zijn vrienden' volgt NH Nieuws het reilen en zeilen op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In deze aflevering bezoeken we leeuw Hugo. Ooit kwam hij met vier broers naar Stichting Leeuw, maar nu is hij in z'n eentje over. Zou het nu wel goed met hem gaan?

Volgens zijn verzorgster Daphne Phels gaat het, naar omstandigheden, goed met Hugo. "Langzaam begint hij zichzelf te worden", zegt Daphne. "Hij krijgt wel heel veel privileges. We hebben hem al naar de voorkant verhuisd, zodat hij, als 'ie binnen is, meer te zien en te doen heeft. Ook krijgt hij vaker wat lekkers."

Lees ook: Gemengde gevoelens over leeuw Hugo: "Blij dat het goed gaat, maar er zijn ook zorgen"

Hugo heeft gewrichtsproblemen, dus hij zit vaker binnen, waar het lekker warm is. Sinds kort heeft hij ook in zijn buitenverblijf een hangmat gekregen. Nu hoeft hij niet meer op de harde ondergrond te liggen. Al die maatregelen moeten ervoor zorgen dat Hugo snel weer de oude wordt, want het is natuurlijk wel even wennen als je eerst met vijf broers bent en nu in je eentje over bent gebleven.

Alleen is maar alleen
Daphne denkt niet dat Hugo zijn broers heel erg mist, maar wel doorheeft dat hij alleen is. "Als je in de natuur alleen bent, ben je kwetsbaar, zeker als groepsdier. Hij lag altijd in een hoop te knuffelen met de anderen, dat heeft 'ie ook niet meer. Dus gaat zijn focus ook wat vaker naar de buren die hij niet zo leuk vindt."

De buurman werkt blijkbaar op zijn zenuwen. Daarom is er tussen de verblijven een schutting gezet met stroomdraad, maar dat weerhoudt Hugo er niet van om af toe flink te keer te gaan. "Hugo zal zich toch anders voelen dan voorheen", zegt Daphne. "Wij kunnen ook niet zomaar bij hem naar binnen lopen om hem een knuffel te geven, dat overleven we zelf niet."

Lees ook: Zorgen over lot van leeuw Bingo: "Bang dat hij Afrika niet gaat halen"

Hugo stond op de nominatie om samen met zijn broers Bingo en Paul naar Zuid-Afrika te gaan. Juist omdat ze alledrie gewrichtsproblemen hadden, was een warm klimaat veel beter voor ze geweest. "We hadden niet van te voren gedacht dat het zo zou aflopen, dat zowel Bingo als Paul zo snel achter elkaar kanker zouden krijgen. Dat is gewoon supersnel gegaan. En Hugo in z'n eentje sturen, dat doen we niet. We proberen het daarom hier zo goed mogelijk voor hem te doen."

Remy
Met Remy gaat het ondertussen supergoed. Hij zit in een van de binnenverblijven van Stichting Leeuw, pal naast die van Hugo. Hij groeit als kool en zal binnenkort voor de eerste keer naar buiten mogen. Remy gaat het buitenverblijf delen met Hugo, maar niet tegelijk met hem, want dan zou het niet goed aflopen met onze kleine leeuw.

Kijk hier voor meer afleveringen 'Remy en zijn vrienden'. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws