Ga naar Content
Noordkop & Texel

Zorgen over lot van leeuw Bingo: "Bang dat hij Afrika niet gaat halen"

17 maart 2019, 09.44 uur
Door: · Foto:

Landgoed Hoenderdaell is niet alleen een dierenpark, maar biedt ook onderdak aan Stichting Leeuw. De meeste leeuwen en tijgers die er worden opgevangen, zijn afkomstig uit circussen. Sommige dieren zijn er bij aankomst verschrikkelijk aan toe. Maar ze vertrekken als herboren: als hun gezondheid het toelaat, vinden ze een mooie plek in het buitenland.

Maar eerst moeten ze nog langs de dierenarts, vertelt directeur Robert Kruijff van Hoenderdaell voor de camera van NH Nieuws. "Deze gaat zometeen 'plat'. Die krijgt een spuitje", vertelt hij, terwijl hij naar leeuw Bingo wijst. "Hij heeft een gezwel bij z'n oor. We zijn bang dat het een kankergezwel is."

Lees ook: Beren Boyko en Boyana werden gefokt voor de jacht, maar zijn nu veilig in Anna Paulowna

Hij vervolgt: "Hij komt uit een Duits circus. Er waren ooit vijf broers, maar er is vroeger op de dieren gereden door de dompteur. Hun gewrichten hebben daar aardig onder te lijden gehad. De eerste twee broers hebben we moeten laten inslapen, omdat ze alleen nog maar met hun kont over de grond sleepten."

Lees ook: Het bizarre verhaal van Remy: hoe een gedumpt leeuwtje naar Anna Paulowna kwam

'Paul de Leeuw'
Toen waren er nog drie over, gaat Kruijff verder. "Wij dachten 'we gunnen het hun om naar Afrika te gaan'. Daar is het lekker warm voor hun gewrichten: heerlijk. Maar een aantal maanden geleden hebben we toch Paul - ja, Paul de Leeuw - moeten laten inslapen. Ook met een gezwel. En nu zien we dat Bingo ook een gezwel heeft. Dat maakt me bang dat Bingo de reis ook niet gaat halen."

Bekijk hieronder de derde aflevering:

Hoenderdaell bezorgd over lot van leeuw Bingo: "Bang dat hij Afrika niet gaat halen" - NH Nieuws

Volg de avonturen van Remy
In de serie 'Remy en zijn vrienden' volgt NH Nieuws het reilen en zeilen op landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna. Op het landgoed worden sinds jaar en dag grote roofkatten opgevangen, die elders zijn verstoten. Daarnaast zijn er nog tal van andere diersoorten te vinden. Van alpaca's tot zeearenden: Hoenderdaell is een thuis voor tientallen dieren. Bekijk alle afleveringen hier.