Ga naar Content
Haarlemmermeer

Techniekdocent Hoofdvaartcollege wil eerherstel door minister Slob

27 maart 2019, 11.18 uur
Door: · Foto: Google Streetview

De techniekleraar van het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp die naar huis is gestuurd nadat hij volgens leerlingen de profeet Mohammed beledigd zou hebben, vraagt om eerherstel door minister Slob. Hij vindt dat de minister Kamerleden verkeerd informeert over zijn zaak en wil dat Slob dat rectificeert. Dat schrijft de IJmuider Courant vandaag.

Volgens de krant vraagt de docent dit naar aanleiding van het antwoord van de onderwijsminister op Kamervragen. In een brief aan de kamer schrijft Slob dat er geen sprake is van een schorsing van de techniekinstructeur, maar van een 'time-out'.

Hij laat ook weten dat het handelen van het bestuur van de school begrijpelijk is vanwege de voorgeschiedenis tussen school en de leraar, die verder teruggaat dan het moment dat de docent naar huis werd gestuurd. Volgens de advocaat van de techniekleraar kiest de minister op deze manier partij voor het bestuur van de school, zonder dat er hoor en wederhoor is gepleegd. 

Lees ook: Hoofdvaart College reageert op kwestie rond vermeende belediging Mohammed

De advocaat van de docent techniek, Wilco Brusse, stelt dat er wel degelijk sprake is van een schorsing. Dat is volgens hem overduidelijk te lezen in de brief waarmee de leraar naar huis werd gestuurd. Daarin wordt het woord 'schorsing' een aantal keer gebruikt.  

Rectificeren 
"Niemand heeft mijn cliënt gesproken om zijn kant van het verhaal te horen. Hij wordt op deze manier ernstig gedupeerd. Als je als minister stelling neemt in een arbeidsgeschil, dan moet je op zijn minst allebei de partijen gesproken hebben", zegt hij tegen de IJmuider Courant. Brusse heeft de Kamerleden een brief gestuurd met als boodschap dat ze verkeerd zijn geïnformeerd en dat de minister moet rectificeren.

Lees ook: Geschorste techniekinstructeur Hoofdvaartcollege: "Directeur is incapabel"

Vorige maand vertelde de techniekinstructeur aan NH Nieuws dat hij niet boos is op de leerlingen, die hem beschuldigen van het beledigen van de profeet Mohammed.  Hij omschreef de beschuldiging aan zijn adres toen als 'typisch pubergedrag'. "Er is geen probleem tussen mij en de leerlingen", zei hij tegen NH Nieuws. "Maar de directeur heeft in een aantal zaken ernstig gefaald." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!