Ga naar Content
Verkiezingen

Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de dodenweg tussen Uitgeest en Castricum?

21 maart 2019, 09.41 uur · Aangepast 21 maart 2019, 10.29 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De afgelopen tijd heeft NH Nieuws veel aandacht besteed aan de Hete Hangijzers in verschillende regio's. In regio IJmond draaide dit om de N203 tussen Uitgeest en Castricum, ook wel de 'dodenweg' genoemd. Wat zijn de standpunten per partij over deze weg en wat kan de uitslag betekenen?

Het Hete Hangijzer van IJmond draaide om de 'dodenweg' tussen Uitgeest en Castricum. Omwonenden zijn de ongelukken die er gebeuren meer dan zat. De weg is onveilig en moet aangepakt worden.

Lees ook: Forum voor Democratie en GroenLinks grote winnaars: zo werd er in jouw gemeente gestemd

De weg is slecht verlicht, niet breed genoeg en er zijn niet genoeg vangrails geplaatst, waardoor de weg gevaarlijk dicht langs het fietspad loopt. In de afgelopen vier jaar zijn er volgens onderzoek van NH Nieuws 133 ongelukken gebeurd. Bij die ongelukken raakten 23 mensen gewond, en hebben er zelfs drie mensen het leven gelaten. 

Tekst loopt door onder de video

Heet Hangijzer: Levensgevaarlijke weg Uitgeest-Castricum aanpakken - NH Nieuws

Forum voor Democratie
Forum voor Democratie (FvD) heeft in de Noord-Hollandse Provinciale Staten negen zetels behaald. Dit betekent dat zij samen met GroenLinks de grootste partij zijn. Voor de Provinciale Statenverkiezing hebben zij geen specifiek partijprogramma gepubliceerd. Ook de lijsttrekker heeft zich niet uitgesproken over het standpunt rondom de dodenweg tussen Uitgeest en Castricum. 

Lees ook: Heet Hangijzer: N203, de 'dodenweg' tussen Uitgeest en Castricum

GroenLinks
GroenLinks is stellig over de N203: de situatie moet beter. Ze willen alle mogelijkheden om de weg veiliger te maken onderzoeken, maar zeggen toe dat ze willen kijken naar het plaatsen van betere verlichting, het verlagen van de maximaal toegestane snelheid en het plaatsen van een vangrail. Zij willen hier naar eigen zeggen middelen voor vrijmaken.

VVD
De VVD geeft aan dat ze elk ongeluk er eentje te veel vinden. Ze hebben toegezegd dat ze willen kijken naar veiligheidsmaatregelen die ze kunnen toepassen. Ook zeggen ze dat het daadwerkelijk invoeren van die maatregelen gaat op basis van prioriteit.

Wil je nog eens bekijken wat de standpunten per partij zijn over de 'dodenweg' tussen Uitgeest en Castricum? Bekijk dan hier ons overzicht.

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Gisteren gingen de Noord-Hollanders naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Volg hier al het laatste verkiezingsnieuws uit jouw buurt.