Start van hoofdcontent

SCHAGERBRUG

nl

Stem voor woningbouw in Schagerbrug: "We staan al 17 jaar stil"

20 maart 2019, 11.49 uur · Aangepast 20 maart 2019, 13.36 uur

Eén stem tijdens de Provinciale Statenverkiezingen is in ieder geval voor meer woningen in Schagerbrug. Woningbouw is een belangrijk verkiezingsthema in de kop van Noord-Holland. Theo Groot wil zelf kleiner wonen, maar het huidige provinciebestuur staat niet toe dat aan de rand van zijn dorp wordt gebouwd. "Tijd voor verandering."

De stempas ligt klaar en Theo Groot staat te popelen om zijn stem uit te brengen. Bij plan 'Buitenvaart' aan de westrand van het dorp staat Groot voor een gesloten hek. "Hier kunnen veertig woningen staan. We kunnen zo aan de gang."

Lees ook: Meet-up: Gemeente bepaalt zelf wel wat en waar gebouwd mag worden

Het terrein is door de provincie aangewezen als vogelweidegebied, maar er zouden volgens de dorpsraad al jaren geen weidevogels komen. "Ik begrijp niet dat de provincie een volledig dorp insluit voor vogelweidegebied, zodat er geen enkele uitbreiding voor het dorp mogelijk is..."

Lees ook: Lees hier alles wat je moeten weten over de verkiezingen van vandaag

Groot houdt zijn hart vast voor de toekomst van zijn dorp. "Er zijn mensen die een gezin willen stichten. Ze moeten nu verhuizen naar plekken waar ze niet willen wonen. We staan inmiddels 17 jaar stil en dan gaat het dorp langzaam uitsterven. Ik ga stemmen om die verandering teweeg te brengen."

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Op woensdag 20 maart mogen Noord-Hollanders weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Volg hier al het laatste verkiezingsnieuws uit jouw buurt.
Foto: