Zaanstreek-Waterland

Albert Heijn overweegt ban op muziek Michael Jackson

19 maart 2019, 15.39 uur · Aangepast 19 maart 2019, 16.13 uur · Foto: Adobe Stock/Albert Heijn

Whatsapp

Albert Heijn doet muziek van Michael Jackson mogelijk in de ban. Aanleiding is de documentaire Leaving Neverland, waarin de overleden artiest wordt beschuldigd van kindermisbruik.

Een woordvoerder bevestigt dat de Zaandamse supermarktketen overweegt Jacksons hits uit de afspeellijsten van de supermarkt te halen. "Het is een kleine moeite om een nummer uit een playlist te halen", licht een woordvoerder toe.

"Of we dat gaan doen, bespreken we. Muziek in onze winkels moet niet aanstootgevend zijn." De woordvoerder benadrukt dat het om een eigen afweging van de supermarkt gaat, en dat er geen klachten van klanten zijn binnengekomen over de muziekselectie.

Lees ook: NH Radio doet liedjes van Michael Jackson tijdelijk in de ban

Daags nadat de televisiedocumentaire in de Verenigde Staten voor het eerst was uitgezonden, besloot NH Radio tijdelijk geen muziek van de King of Pop meer te draaien. Ook radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland schrapten zijn nummers. 

Lees ook: Moonwalkers be there: Michael Jackson-fans protesteren in Hilversum

In Engeland en Denemarken werden standbeelden van het popicoon verwijderd. Madame Tussauds in Amsterdam is er nog niet over uit of het wassen beeld van Michael Jackson kan blijven staan. Hetzelfde geldt voor een restaurant van McDonald's in het Brabantse Best. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp