Ga naar Content

NH Radio doet liedjes van Michael Jackson tijdelijk in de ban

De radiotak van onze omroep, NH Radio, draait de komende tijd even geen muziek van Michael Jackson. Dat zei Arjan Snijders vandaag in De Ochtendshow op NH Radio. Aanleiding is de omstreden documentaire Leaving Neverland, die vrijdag op televisie verschijnt.

De 'King of Pop' wordt in de controversiële film beschuldigd van het seksueel misbruiken van Wade Robson en James Safechuck, twee mannen die jarenlang tot de intieme vriendenkring van de zanger behoorden. Zij vertellen in detail hoe Jackson ze jarenlang zou hebben misbruikt toen ze kinderen waren.

Onbevangen
NH Radio is bang dat als luisteraars nu een liedje van de zanger horen, ze te veel zullen denken aan de verhalen die over hem rond gaan. "Dan luister je niet meer neutraal naar de muziek", wordt in het statement verteld. "We willen dat je onbevangen naar de liedjes kan luisteren."

De boycot van Jackson's muziek duurt in ieder geval een paar weken. Daarna gaat NH Radio beoordelen of "het wel weer werkt voor de luisteraars om de liedjes te luisteren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Radio / ANP