Gooi

Moonwalkers be there: Michael Jacksonfans protesteren in Hilversum

6 maart 2019, 05.31 uur · Foto: Facebook

Whatsapp

"Michael kan zichzelf niet meer verdedigen, daarom moeten wij het doen." Superfan Patrick Tieleman loopt vrijdag voorop tijdens de demonstratie naar het gebouw van de NPO in Hilversum. De VPRO zendt 's avonds de documentaire Leaving Neverland uit over het vermeende kindermisbruik van de popster. Volgens Patrick zou de docu vol met leugens zitten.

Hij hoopt dat er minstens vijftig mensen naar Hilversum trekken voor het vreedzame protest. 'Real moonwalkers be there!', schrijft hij online. Het liefst zou Patrick zien dat de documentaire helemaal niet wordt uitgezonden. "Maar ik weet ook wel dat die kans heel klein is. We gaan vooral om een statement te maken." 

Lees ook: NH Radio doet liedjes van Michael Jackson tijdelijk in de ban

De 'King of Pop' wordt in de controversiële film beschuldigd van het seksueel misbruiken van Wade Robson en James Safechuck, twee mannen die jarenlang tot de intieme vriendenkring van de zanger behoorden. Zij vertellen in detail hoe Jackson ze jarenlang zou hebben misbruikt toen ze kinderen waren.

Leugens
De IJsselsteiner is al sinds zijn achtste fan van de 'King of Pop'. Ondanks dat hij de documentaire niet gezien heeft - en ook niet van plan is om deze ooit te bekijken - weet Patrick het zeker: het zijn allemaal leugens. "Ik heb wat korte fragmenten gezien en daar klopte al helemaal niks van. "Ik snap niet waarom ze de goede naam van Michael kapot moeten maken."

NH Radio besloot eerder vandaag even een tijdje geen muziek meer van Jackson te draaien. Een zeer kwalijke zaak, vindt Patrick: "Mensen zouden nu juist meer naar zijn muziek moeten luisteren. Dan hoor je wat een goede ziel hij heeft. Hij heeft ook zoveel voor de aarde en kinderen betekend."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp