West-Friesland

Luid protest in Hoogwoud voor lerarenstaking

14 maart 2019, 20.54 uur

NH Nieuws

HOOGWOUD - Leerlingen en leraren van basisschool Sint Wulfram in Hoogwoud hebben vandaag luid van zich laten horen. Met deksels, sambaballen en zelfs koebellen gingen ze een rondje om de school om aandacht te vragen voor de lerarenstaking.

De school is vrijdag gesloten wegens de staking en de meeste leraren gaan ook naar Den Haag. Het gaat hen niet direct om het geld, maar vooral om het tekort aan leraren. 

Lees ook: Spijbelende leerkrachten: honderden scholen vrijdag dicht vanwege landelijke staking

"We hebben hier zelf ook wel eens een klas naar huis moeten sturen toen een van de leraren ziek was en we geen vervanging konden krijgen. En dat is iets waar we nog meer mee te maken gaan krijgen in de toekomst en daar maken we ons wel zorgen over", vertelt Stephanie de Lannee de Betrancourt. 

Optocht met boodschap
De leerlingen deden enthousiast mee met de optocht en de boodschap was bij een aantal meisjes uit groep acht wel duidelijk. "Ik vind het een goed idee dit protest, omdat we iets moeten doen om ervoor te zorgen dat er nu echt actie gaat komen."

Lees ook: Leraren maken ludiek stakingsfilmpje: "Het vak moet gewoon aantrekkelijker worden"

Of het protest bij zal dragen moet nog blijken, maar dat ze in Hoogwoud hart voor de zaak hebben, is wel duidelijk. Stephanie; "Ik hoop dat het echt wat oplevert de staking morgen, want het is echt heel hard nodig. Het moet weer aantrekkelijk worden om leraar te zijn!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!