Noord-Holland

#Wartaal: Waterlands wonen kost je 10.000 euro

9 maart 2019, 11.00 uur

NH Nieuws

NOORD-HOLLAND - In de rubriek #Wartaal gaan we dieper in op de - soms wat ingewikkelde - woordenschat van politici. In de aanloop naar de verkiezingen op 20 maart wordt onderzocht of de provincie zich de afgelopen vier jaar aan z’n woord heeft gehouden. Deze keer gaan we dieper in op termen als 'rijksbufferzone', 'recreatieve waarden' en 'pilot Waterlands'.

In de vierde aflevering vertaalt het Wartaalteam een zin vol warrige taal uit het coalitie-akkoord van Noord-Holland: "Binnen het Bestuursakkoord pilot Waterlands Wonen bezien wij hoe het best kan worden omgegaan met de afspraak inzake afdracht van een bijdrage uit woningbouw om te kunnen investeren in groene en recreatieve waarden in de voormalige rijksbufferzone."

Lees ook: #Wartaal: Noord-Holland wilde een 'Seed Valley', maar bestaat dit wel?

10.000 euro compensatie
Met de hulp van goede vriend en 'politiek junkie' Tino Wallaart pluist het team de zin uit. Duidelijk wordt dat deze 'pilot Waterlands Wonen' een proef is waarbij het mogelijk wordt om huizen te bouwen in het groen, mits er per woning 10.000 euro betaald wordt om die ergens anders in de natuur geïnvesteerd kan worden. Zoals Wallaart tussen de regels door leest: "En zelfs onder die afspraak willen ze nu uit, dat staat hier". 

Lees ook: #Wartaal: Wat betekent de ingewikkelde woordenschat in het coalitieakkoord?

Bouwen in de natuur
Gewapend met een vertaling gaat #wartaal op pad om met voor- en tegenstanders van deze pilot te praten de uitvoering van de pilot in de praktijk betekent. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!