Ga naar Content

#Wartaal: Wat betekent de ingewikkelde woordenschat in het coalitieakkoord?

Een ultimum remedium stellen voor het populatiebeheer van ganzen. Weet jij wat het betekent? In deze rubriek gaan we dieper in op de - soms wat ingewikkelde - woordenschat van politici. In de aanloop naar de verkiezingen op 20 maart wordt onderzocht of de provincie zich de afgelopen vier jaar aan z’n woord heeft gehouden.

In de eerste aflevering gaan we dieper in op een wel heel onduidelijke zin in het coalitie-akkoord: bij het populatiebeheer van ganzen is ons streven erop gericht om CO2 slechts als ultimum remedium in te zetten. Bij het horen van de zin volgen bij de meeste mensen over het algemeen vraagtekens. Wat betekent het? 

Populatiebeheer
Na wat research te hebben gedaan blijken er in Noord-Holland verschrikkelijk veel ganzen te leven. Overval waar je kijkt kom je ze tegen en dat is een groot gevaar voor het vliegverkeer en de landbouw. En daarom wordt er gedaan aan populatiebeheer, ook wel het doodmaken van ganzen. Dat kan op verschillende manier, zoals ook het vergiftigen van de beesten met CO2.