Noord-Holland

#Wartaal: Noord-Holland wilde een 'Seed Valley', maar bestaat dit wel?

3 maart 2019, 16.55 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

NOORD-HOLLAND - De provincie had in 2014 plannen om een Seed Valley te bouwen in de regio rondom Enkhuizen. Wat is dat eigenlijk en waar moest het precies komen? In deze rubriek gaan we dieper in op de - soms wat ingewikkelde - woordenschat van politici. In de aanloop naar de verkiezingen op 20 maart wordt onderzocht of de provincie zich de afgelopen vier jaar aan z’n woord heeft gehouden.

In de tweede aflevering gaan we dieper in op het fenomeen in het coalitieakkoord 'Seed Valley'. In Nederland zijn er meedere regio's die de naam Valley dragen. Denk hierbij aan Food Valley bij Wageningen en Tech Valley in Eindhoven. Het idee van provincie was om een grote speler te worden in de wereld van zaden. 

Lees ook: #Wartaal: Wat betekent de ingewikkelde woordenschat in het coalitieakkoord?

Maar waarom is Seed Valley nog zo'n onbekend begrip binnen Noord-Holland? Bestaat de hele regio wel? NH Nieuws ging op zoek naar deze nog onbekende plek:

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Op woensdag 20 maart mogen Noord-Hollanders weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Volg al het laatste nieuws hierover bij NH Nieuws.