Ga naar Content
Gooi

Dringende motie: gemeente moet kinderopvang-crisis Weespersluis snel oplossen

6 maart 2019, 18.12 uur · Aangepast 6 maart 2019, 18.47 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De VVD en de PvdA dienen morgen gezamenlijk een motie in over het dringende tekort aan kinderopvang in Weesp. De fracties willen dat de wethouder alles op alles zet, zodat er snel meer opvang beschikbaar komt voor de nieuwe bewoners van Weespersluis.

Volgens mede-opsteller Laura van Dalen (VVD) is het belangrijk dat het groeiende tekort ook wordt besproken in de gemeenteraad, omdat het iets is wat alle Weespers aangaat. De motie wordt daarom tijdens de raadsvergadering ingediend. De komende jaren worden in de wijk 2.750 nieuwe woningen opgeleverd. Een groot deel van deze gezinnen is nu hopeloos op zoek naar een plek bij een kinderdagverblijf.

Lees ook: Kinderopvang-crisis in nieuwbouwwijk Weespersluis: bewoners overhandigen petitie

Het gaat Van Dalen niet zozeer om de vraag hoe het zover heeft kunnen komen. “We constateren alleen dat het voorzieningsniveau niet op peil is. De wethouder is hiervoor verantwoordelijk en moet er alles aan doen om te zorgen dat er meer beschibaar komt. Er moet echt een schepje bij”, aldus Van Dalen tegen NH Nieuws.

Lees ook: Kinderdagverblijven in Weesp lopen vast in ambtelijke molens van de gemeente

Volgens de opstellers willen de huidige verblijven graag uitbreiden, maar zijn er geen locaties beschikbaar. Ze vragen de wethouder daarom om de huidige organisaties, ouders en vastgoedeigenaren bijeen te brengen zodat zij op korte termijn met creatieve oplossingen kunnen komen.

Voorrang
De motie stelt ook dat de opvang voorrang moet krijgen bij de aanvragen van vergunningen en dat de gemeente deze procedures moet versnellen. “Op dit moment is de ambtelijke capaciteit in Weesp door het uitstellen van de ambtelijke fusie niet optimaal, waardoor het gevaar bestaat dat het op de stapel belandt. 
Zij moeten hier niet het slachtoffer van worden", licht Van Dalen toe.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws