Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Kinderen en ouders bieden petitie aan tegen vierdaagse schoolweek Zaandam

15 februari 2019, 11.22 uur

In de Zaanse raad hebben ouders en kinderen van de Tamarindeschool gisteravond 300 handtekeningen aangeboden tegen de vierdaagse schoolweek. Het lerarentekort bij de basisschool is zo groot dat de kinderen nu minder les krijgen.

"We hebben nu om de week op vrijdag vrij", zegt een van de kinderen voor de camera van NH Nieuws. "Mijn meester heeft om de week vrij en mijn juf gaat dan al naar een andere klas."

Leraar is beter
Zo'n vrije dag klinkt misschien aantrekkelijk, maar de kinderen moeten er niets van hebben: "Ik haat het, met een leraar doe ik het veel beter op school." Een schoolgenootje vult aan: "Ouders geven helemaal niet zo goed les. Die leggen het heel anders uit dan op school."

Lees ook: Ouders en leerlingen Zaanse basisschool lopen protestmars: "Wij willen naar school!"

Voor ouders is de maat ook vol. "De vierdaagse schoolweek is een noodmaatregel die is genomen door de Tamarinde, die niet anders meer kon. Het lerarentekort is een nijpend probleem dat bij de wortel moet worden aangepakt", zegt ouder Arjan Wiertz.

Meer geld
Wethouder van Onderwijs Gerard Ram nam de petitie namens het Zaans college in ontvangst en gaf opnieuw aan op zoek te willen naar een oplossing. Zo hoopt hij dat er vanuit Den Haag meer financiële middelen komen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws