Zaanstreek-Waterland

NL
V

Zaanse wethouder staat achter protestmars tegen vierdaagse schoolweek

11 februari 2019, 12.48 uur · Foto: Google Streetview

Ouders van scholieren van de Zaandamse basisschool Tamarinde demonstreren vanmiddag met een protestmars tegen de vierdaagse schoolweek. Een Zaanse wethouder laat op sociale media weten achter het protest te staan.

Met de ingekorte schoolweek probeert scholenkoepel Agora de gevolgen van het lerarentekort op te vangen.

De demonstranten hadden de door hen verzamelde handtekeningen graag overhandigd aan een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders.

Volgens Jeroen Glas, vader van een van de scholieren, wilden geen van de ambtsdragers daar tijd voor vrijmaken. Dat vertelde hij gisteren tegen NH Nieuws.

Lees ook: Onderwijsbond: 'Vierdaagse schoolweek Zaanstad beste noodgreep bij lerarentekort'

Wethouder Gerard Ram laat op Facebook weten dat dat niet het geval is. "Ik sta natuurlijk morgen vanaf 14:30 uur bij de balie in het stadhuis."

Lees ook: Zaanse basisschool negeert waarschuwing minister en voert vierdaagse schoolweek in

Hij vindt het alleen geen goed idee als de ouders hun kinderen laten meelopen in de mars, mogelijk onder schooltijd, staat er te lezen in hetzelfde bericht: "Op dit moment gebeurt er niks strafbaars op de school met de noodmaatregel, vindt de onderwijsinspectie. De ouders moeten zeker opkomen voor de belangen van hun kinderen maar de kinderen verdienen rust en goed onderwijs op school", aldus Ram.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!