West-Friesland

Verslaafde Medemblikker bijt agent: al maanden in onzekerheid over hiv-besmetting

12 februari 2019, 20.18 uur

Adobe Stock
Adobe Stock

MEDEMBLIK - Een politieman leefde maanden in onzekerheid over een mogelijke besmetting met het hiv-virus, nadat een verdachte hem in beide armen had gebeten. Medemblikker Jeffrey S. sloeg tijdens zijn arrestatie een agent in zijn gezicht en beet een andere. Hij weigerde vervolgens mee te werken aan een hiv-test.

Dat schrijft mediapartner Medemblik Actueel. 

Lees ook: Mishandelde vrouw in nachtjapon op straat gevonden in Medemblik

De 40-jarige Jeffrey S. werd aangehouden nadat hij bij een ruzie zijn moeder een flinke duw had gegeven. De vrouw was hierdoor hard op de grond terechtgekomen. De man kreeg toen 120 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk. 'Onacceptabel' noemde de aanklager het gedrag van de verdachte.

De druppel
"Ik was enorm gefrustreerd", zei de man over de bewuste dag. "Mijn moeder dreigde mij haar huis uit te zetten. Ik had net een ellendige periode van zeven jaar achter de rug. De ruzie met mijn moeder was de druppel die de emmer deed overlopen." Inmiddels had hij veel spijt van zijn actie.

Lees ook: 2,5 jaar cel dreigt voor afperser Medemblikse Nikki Lee

Omdat de man de hiv-test weigerde na van zich af te hebben gebeten, moest de agent maandenlang een cocktail met medicijnen slikken en injecties halen. Pas eind mei weet de agent of hij besmet is of niet. Die onzekerheid heeft enorme impact op de agent.

Verslaafd 
De Medemblikker was lange tijd verslaafd aan harddrugs en riep tijdens het bijten dat hij met hiv besmet was en dat de agent dit nu ook was. Later ontkende hij ziek te zijn, maar weigerde toch mee te werken om uitsluitsel te geven.

Lees ook: Burgemeester Medemblik: "Hulpverleners met vuurwerk bekogelen absoluut onacceptabel"

De agent claimde 2.080 euro smartengeld, dat de rechter ook oplegde. Ze rekende het S. zwaar aan dat hij niet had meegewerkt aan de hiv-test. De verdachte zei dat hij alsnog wil meewerken aan zo’n test. "Als dat het gemakkelijker kan maken voor die agent."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!