Ga naar Content
West-Friesland

Burgemeester Medemblik: "Hulpverleners met vuurwerk bekogelen absoluut onacceptabel"

2 januari 2019, 16.29 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik vindt het onbegrijpelijk dat in Opperdoes omstanders op nieuwjaarsdag hulpverleners hebben bekogeld met vuurwerk. "Het is absoluut onacceptabel", zegt hij.

"Hulpverleners doen hun werk en nemen een risico om onze openbare veiligheid te waarborgen", meent Streng. "Vanuit dat oogpunt zou er een respectvolle en dankbare houding naar onze veiligheidsdiensten moeten zijn. Helaas is die in deze situatie ver te zoeken geweest."

Lees ook: VIDEO: Omstanders bekogelen blussende brandweerlieden met zwaar vuurwerk

Hij vervolgt: "Ik heb respect voor het bestaan van lokale tradities, maar deze mogen nooit ten koste gaan van de veiligheid van anderen. Je blijft met je handen af van hulpverleners, altijd en overal. Ook in Opperdoes."

Bodycams
Op nieuwjaarsdag zijn er hulpdiensten naar Opperdoes gestuurd, zij hebben met 'bodycams' videobeelden gemaakt. Op deze beelden is te zien dat hulpverleners bekogeld worden met vuurwerk.

Bericht gaat verder onder de video.

Omstanders bekogelen blussende brandweerlieden met zwaar vuurwerk - Regio West-Friesland

Strafrechtelijk onderzoek
De gemeente Enkhuizen is nu in overleg met de politie en brandweer. "We zullen kijken of er mogelijkheden zijn voor een strafrechtelijk onderzoek. Dit incident wordt zeker meegenomen in de evaluatie en heeft ongetwijfeld consequenties voor de aanpak voor volgend jaar."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!