Ga naar Content

2,5 jaar cel dreigt voor afperser Medemblikse Nikki Lee

Ricardo van der S. , de man die een pikant filmpje van de Medemblikse Nikki Lee Janssen op Dumpert heeft gezet, dreigt voor dertig maanden in de cel te verdwijnen. Dat heeft het OM zojuist geëist tijdens de rechtszaak in de Amsterdamse justitiebunker.

De eis volgt zo'n twee jaar nadat Van der S. de video in handen kreeg en Nikki Lee begon af te persen door te dreigen met het publiceren van het pikante filmpje. 

Nikki Lee probeerde het tegen te houden, maar dat lukte niet. De afperser bleek haar Dropbox-account te hebben gehackt, en zette de intieme video - die eigenlijk alleen voor Nikki's vriend bestemd was - online.

Lees ook: Afperser Medemblikse Nikki Lee voor de rechter

Phishing en hacking
Afgelopen voorjaar werd de toen 25-jarige Van der S. aangehouden op verdenking van het hacken en verspreiden van de intieme video van Nikki Lee. Ook wordt hij verdacht van phishing-praktijken en het hacken van klantaccounts van webwinkels.

Naast de celstraf van 2,5 jaar (10 maanden voorwaardelijk) wil justitie Van der S. een contactverbod met zijn slachtoffers opleggen. Van der S. zit al zes maanden in voorarrest. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws