Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Grote verslagenheid bij bloembollenbedrijf Obdam om dood Poolse collega's

10 februari 2019, 17.30 uur · Aangepast 10 februari 2019, 21.41 uur · Foto: Inter Visual Studio / NH Nieuws

De vier doden die aan het begin van de middag werden gevonden in een auto in het water aan de Berkmeerdijk in Obdam, zijn Polen die werkten bij bloembollenbedrijf Borst in diezelfde plaats. Het nieuws over hun dood heeft voor grote verslagenheid bij de collega's gezorgd. Dat vertelt Elly Borst, de zus van de bedrijfseigenaar, aan NH Nieuws. "Hier zijn geen woorden voor."

De vier, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand. Het personeel was vandaag aan het werk toen het afschuwelijke nieuws doorsijpelde, zo doet de aangeslagen vrouw haar verhaal. De manager van het bedrijf en haar broer waren de eerste twee die door de politie op de hoogte werden gebracht en vervolgens zijn alle collega's die aan het werk waren bij elkaar geroepen.

Lees ook: Vier doden in Obdam zijn sinds vrijdagavond vermiste Polen

"Eigenlijk kende iedereen deze vier", aldus Borst. "Het werd meteen doodstil. De verslagenheid is enorm", zo vertelt ze: 

Grote verslagenheid bij bloembollenbedrijf Obdam om dood Poolse collega's - NH Nieuws

Extra wrang is het gegeven dat één van de omgekomen mannen eind van de week weer richting Polen zou gaan. "Hij heeft een baby van zeven maanden oud en zijn vrouw had gevraagd of hij terug wilde komen", aldus Elly. 

Bijeenkomst
Direct is besloten om vanavond met het voltallige personeel bij elkaar te komen, vervolgt ze. Tijdens de bijeenkomst wordt iedereen bijgepraat en kunnen de collega's onderling steun bij elkaar zoeken. Ook morgen is er voor de werknemers een mogelijkheid om bij elkaar te komen. Ook Slachtofferhulp is dan aanwezig. 

Lees ook: Vier doden bij auto te water in Obdam

Waarschijnlijk lag het voertuig waarin de lichamen vanmiddag zijn gevonden al sinds vrijdagavond in het water. De slachtoffers zouden tot 23.00 uur hebben gewerkt en daarna met de auto richting een pension bij een camping in Zijdewind zijn gereden. Daar kwamen ze echter nooit aan. 

Vier doden bij auto te water in Obdam - Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen