Haarlemmermeer

Missie geslaagd: Boeing 747 van Corendon aangekomen in hoteltuin

10 februari 2019, 04.00 uur · Aangepast 10 februari 2019, 10.40 uur · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Whatsapp

De voormalige KLM-Boeing 747 die sinds dinsdag op weg was van Schiphol naar Badhoevedorp, is vannacht veilig aangekomen op haar eindbestemming: in de tuin van het Corendon Village Hotel. Om 1.30 uur was de klus geklaard, zonder ook maar een krasje op te lopen.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Transportbedrijf Mammoet heeft de rood-witte Boeing 747 gedurende drie nachten op een zelfrijdende trailer van de luchthaven naar het hotel vervoerd. De eerste nacht legde de jumbo 8 kilometer af over Schiphol, waarna ze de luchthaven verliet en twee dagen bij een buurtbewoner in de tuin moest wachten op het verdere transport.

Lees ook: Yvonne heeft een Boeing 747 in haar tuin: "Ik ga hem nog missen!"

Vrijdagnacht was volgens eigenaar en Corendon-oprichter Atilay Uslu het spectaculairst: het oversteken van de A9. Binnen een half uur was de Boeing aan de andere kant van de snelweg. Maar vannacht was volgens Uslu het spannendst. De 747 moest op de centimeter nauwkeurig in de hoteltuin worden gemanoeuvreerd.

(tekst gaat verder onder de video)

De Boeing 747 van Corendon wordt in de hoteltuin geparkeerd - NH Nieuws/Doron Sajet

Lees ook: Boeing 747 vannacht snelweg A9 overgestoken: "Het spannendste komt nog"

Enkele honderden kijkers zaten er met hun neus bovenop toen de Boeing 747 haar laatste meters maakte en succesvol tot stilstand kwam voor het hotel. Binnenkort opent de jumbo haar deuren voor bezoekers. Er komt onder andere een een 5D-experience over de 747 en de geschiedenis van de luchtvaart in.

Whatsapp