Ga naar Content
Haarlemmermeer

Yvonne heeft een Boeing 747 in haar tuin: "Ik ga hem nog missen!"

7 februari 2019, 16.55 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

De rood-witte Boeing 747-400, die afgelopen dinsdagnacht begon met haar megaverhuizing van Schiphol naar het Corendon Village Hotel, staat nu tijdelijk in de tuin van Yvonne van Koot uit Badhoevedorp. En hoewel Yvonne op de komst was voorbereid, keek ze 's ochtends haar ogen uit toen de jumbo eenmaal in haar tuin stond te schitteren.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De bijna dertig jaar oude Boeing 747 komt vanaf zondag bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp te staan. Al die jaren deed de kist dienst voor KLM, totdat de touroperator haar overnam om als publiekstrekker in de hoteltuin te plaatsen. Voor het transport van Schiphol naar Badhoevedorp is vijf dagen uitgetrokken.

Lees ook: Eerste kilometers Boeing 747 van Corendon succesvol afgelegd

Er wordt alleen 's nachts door transportbedrijf Mammoet gereden met de Boeing 747. Het toestel wordt vervoerd op een zelfrijdende trailer en heeft de eerst verhuisnacht succesvol volbracht. De 747 is op het land van de Badhoevedorpse Yvonne van Koot geparkeerd en vervolgt morgennacht haar reis naar het hotel aan de andere kant van de A9.

Tot morgennacht worden er rijplaten gelegd en voorbereidingen getroffen om de Boeing de A9 te kunnen laten oversteken. Tot die tijd heeft Yvonne de Boeing 747 bij háár in de tuin staan en ze lijkt er dolgelukkig mee te zijn:

Tekst gaat verder onder de video

Yvonne heeft een Boeing 747 in haar tuin - NH Nieuws/Doron Sajet

"Queen"
"Het voelt wel een beetje alsof het mijn 'queen' is", zegt Yvonne, doelend op de bijnaam van de Boeing 747: The Queen of the Skies. "Hij staat tenslotte als eerst bij ons in de tuin en straks pas bij het Corendon Hotel. Ik ga hem echt wel missen als hij weggaat!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!