Haarlemmermeer

Boeing 747 vannacht snelweg A9 overgestoken: "Het spannendste komt nog"

9 februari 2019, 04.52 uur · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Whatsapp

De Boeing 747 die bestemd is voor de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, is weer wat dichterbij haar eindbestemming gekomen. Vannacht stak de voormalige KLM-jumbo de A9 over.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Sloten moesten ervoor worden gedempt, lantaarnpalen en delen van de vangrails moesten worden weggehaald en de A9 ging vannacht een tijdje dicht. Maar het spectaculairste deel van het megatransport van de complete Boeing 747-400 zit erop. "Het spannendste komt nog", zegt Atilay Uslu, de nieuwe eigenaar van de jumbo.

Lees ook: Yvonne heeft een Boeing 747 in haar tuin: "Ik ga hem nog missen!"

De oprichter van touroperator en luchtvaartmaatschappij Corendon doelt op zondagnacht. Dan is er nog vier uur nodig om het gevaarte op de krappe plek naast het hotel te krijgen. In totaal hebben 6.000 mensen zich opgegeven om het transport van dichtbij mee te maken. En ook Uslu mist geen moment van de bijzondere verhuizing.

(tekst gaat verder onder de video)

NH Nieuws/Doron Sajet

Bijna 30 jaar vloog de voormalige KLM-Boeing 747-400 voor KLM. In december wisselde de machine van eigenaar. Het toestel is in Rome overgespoten in de rood-witte kleuren van Corendon. Als de Boeing in de hoteltuin staat, komt er een onder andere een experience-center in. Meer details volgen daar nog over.

Whatsapp