Ga naar Content
Haarlem

Burgemeester Zandvoort: "Jammer dat rijk opstartkosten F1 niet betaalt"

8 februari 2019, 18.27 uur · Aangepast 8 februari 2019, 19.01 uur
Door: Geja Sikma · Foto: ANP

Burgemeester Niek Meijer vindt "het jammer" dat het rijk niet wil meebetalen aan een Formule 1 op het circuit van Zandvoort. "Maar ik hoop dat de organisatie er overheen wil stappen." Zandvoort zelf wil nog wel een duit in het zakje doen.

De organisatie van de F1 vindt dat elke overheid waar de race wordt gehouden financieel bij moet dragen. Burgemeester Meijer snapt die logica. "Heel veel geld wordt door hun geïnvesteerd in dit gebied en dat daar een gedeelte van terugkomt." 

Tekst gaat onder de video door

Burgemeester Niek Meijer over financiering F1, deel 2 - NH Nieuws ? Geja Sikma

Lees ook: Bruins: geen geld voor Formule 1 Zandvoort

De burgemeester van Zandvoort begrijpt wel waarom minister Bruins niet jaarlijks 5 miljoen wil bijdragen aan de Formule 1 op het circuit van Zandvoort de komende jaren. Het regelen van vergunningen en veiligheid "is ook capaciteit en dat kost geld".

Maar toch vindt Meijer het jammer. "Ik had het prettig gevonden als de rijksoverheid één of twee miljoen als opstartkosten had kunnen faciliteren." 

Zandvoort zelf wil naast het regelen van vergunningen en dienstverlening wel financieel een steentje bijdragen. "Maar laat het helder zijn: dat zijn geen miljoenen", stelt Meijer. 

Tekst gaat onder de video door

Burgemeester Niek Meijer over financiering F1, deel 1 - NH Nieuws / Geja Sikma

Broedende kip
Voor 31 maart wil de organisatie van de Formule 1 duidelijkheid over de financiering. De gemeente Zandvoort wil zich daar niet mee bemoeien, omdat alleen het Circuit van Zandvoort met hen om tafel zit. 

Lees ook: We zijn er bijna, maar nog niet helemaal :dit moet er nog gebeuren op circuit Zandvoort

Volgens de hoopvol gestemde burgemeester is het een kwestie van geduld hebben. "Een broedende kip moet je niet storen." Maar hij is bereid om met het circuit nogmaals een lobby richting Den Haag te voeren, mocht een overheidsbijdrage van miljoenen een breekpunt dreigen te worden. 

Burgemeester Niek Meijer over financiering F1, deel 3 - NH Nieuws / Geja Sikma

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!