Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Bruins: geen geld voor Formule 1 Zandvoort

5 februari 2019, 17.55 uur · Foto: ANP

Het circuit van Zandvoort krijgt geen geld van het kabinet om de Formule 1 naar Nederland te halen. Het circuit had om een jaarlijkse bijdrage van 5 miljoen euro gevraagd, maar minister Bruno Bruins (Sport) voelt daar niet voor.

Zandvoort komt volgend jaar op de racekalender van de Formule 1, mits het circuit zijn zaakjes tijdig op orde heeft. Het hoopt genoeg geld op te halen met kaartverkoop en vip-arrangementen. Een aantal grote Nederlandse bedrijven heeft verder belangstelling om de komst van Max Verstappen en zijn collega's naar Zandvoort te sponsoren, schrijft Bruins aan de Tweede Kamer.

Lees ook: Vol gas over Circuit Zandvoort tijdens nieuwjaarsrace: "Het Le Mans-gevoel"

Daar kan en zal het circuit het ook mee moeten doen, vindt de minister. Formule 1 is een commercieel evenement waar een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf zijn geld mee verdient, stelt hij. Het geld dat het kabinet voor sport heeft vrijgemaakt, besteedt Bruins liever aan bijvoorbeeld sporten en bewegen voor kinderen. Omdat Formule 1 elk jaar terugkeert, kan er ook geen geld uit het potje voor eenmalige sporttoernooien worden bijgelegd.

Lees ook: Gemeente ontkent miljoeneninvestering in circuit Zandvoort

Het kabinet vindt het wel "mooi om te zien" dat Zandvoort de autorace naar Nederland probeert te halen. Het circuit mag daarom wel rekenen op alle steun om vergunningen en dergelijke in orde te maken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!