Ga naar Content
Sport

Jan Lammers mogelijk sportief directeur van Grand Prix Zandvoort

6 februari 2019, 14.58 uur · Aangepast 6 februari 2019, 18.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Joris Verwijst

Jan Lammers is beoogd sportief directeur van de Formule 1-Grand Prix in Zandvoort. De Noord-Hollander krijgt de leiding mocht de Formule 1 volgend jaar naar onze provincie komen.

Lammers (62) is geboren en getogen Zandvoorter en heeft een hechte band met het circuit. Als coureur heeft hij zelf twee keer de Grand Prix van Nederland op Zandvoort gereden. Hij heeft in totaal 43 races in de Formule 1 gereden.

Lees ook: 'Minister Bruins heeft Kamer verkeerd geïnformeerd over Formule 1 op Zandvoort'

"Mooi project"
"Het is natuurlijk een rol waarin ik mij heel comfortabel voel", vertelt Lammers in het programma De Peiling op NH Radio. "Ik was daar in de informele en spontane zin al in gegroeid. Hoeveel F1-coureurs heeft Zandvoort gehad en gaan ze nog krijgen? Daar heb ik een beetje geluk mee. Het is een mooi project en ik hoop dat we het allemaal voor elkaar krijgen."

Kennis en ervaring
"We zijn vereerd met het feit dat Jan Lammers als icoon uit de Formule 1 als sportief directeur wil gaan optreden voor dit unieke evenement", zegt Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort. "We zijn ervan overtuigd dat hij vanuit zijn kennis en ervaring een grote bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de Grand Prix in Zandvoort."

Lees ook: Bruins: geen geld voor Formule 1 Zandvoort

Het management van de Formule 1 gunt Zandvoort een plek op de kalender van 2020 als het voor 31 maart de benodigde miljoenen bij elkaar krijgt.