Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

'Minister Bruins heeft Kamer verkeerd geïnformeerd over Formule 1 op Zandvoort'

6 februari 2019, 17.45 uur · Aangepast 6 februari 2019, 18.29 uur · Foto: ANP

Volgens Jan Lammers heeft minister Bruno Bruins de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd over de gang van zaken rondom een Formule 1-race op Zandvoort. Dat zegt hij in het programma De Peiling op NH Radio.

"Hij zei dat Zandvoort vijf miljoen nodig had en Assen niet. Dat is niet zo. Bovendien noemde hij Assen nog als optie voor een Grand Prix, maar dat is niet zo", zei Lammers op NH Radio.

De Zandvoorter die ook de beoogd sportief directeur is voor een Grand Prix op Zandvoort was duidelijk niet blij met de uitspraken. "Die vijf miljoen is een vereiste van de Formule 1-organisatie (Formula One Management). Zij zeggen dat als ze investeren in een race er ook een bijdrage van de overheid moet zijn. Als je dan suggereert dat Zandvoort wel geld nodig heeft en Assen niet, dan crëeer je een verkeerde stemming."

Tekst gaat verder onder de video

Kamer verkeerd geïnformeerd over F1 Zandvoort - NH Nieuws

Lees ook: Zandvoortse burgemeester geeft nieuwjaarsspeech in Formule 1-pak

Ondanks dat het Rijk, en ook de provincie, financieel niet wil bijdragen is Lammers positief over de komst van een Formule 1-race in Zandvoort. Iets waar ze bij het circuit nog tot 31 maart de tijd voor hebben om alles defintief rond te krijgen.

Tekst gaat verder onder de video

Jan Lammers gelooft in F1 op Zandvoort - NH Nieuws

Lees ook: Jan Lammers mogelijk sportief directeur van Grand Prix Zandvoort

'Assen is geen optie'
Ook de reacties vanuit Assen dat ze nog steeds in de race zijn mocht het Zandvoort niet lukken vallen niet in goede aarde bij Lammers. "Als Assen nog steeds van mening is dat ze nog kans hebben, breng die correspondentie dan naar buiten. Want dan moet het transparant gemaakt worden. Maar we weten dat het niet zo is, net als de minister. Maar zo is het moeilijk om als Tweede Kamer wat te besluiten, als de informatie niet volledig is."

Assen is geen optie voor een F1-race zegt Jan Lammers - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!