Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Onderwijsassistent blij met excuus Kennemer College: "Geef mezelf een klop op de schouder"

30 januari 2019, 22.12 uur · Aangepast 30 januari 2019, 22.53 uur

Gerrit Keeman is tevreden met de excuses die het Kennemer College aan hem heeft gemaakt. Toen de schooldirectie hem na het inmiddels beruchte 'nekvelincident' schorste en naar huis stuurde, zag hij dat als een motie van wantrouwen. Vanmiddag liet de school weten dat dat een misverstand was, en bood excuses aan voor de gebrekkige communicatie.

"Ik ben voldaan. Ik heb alles besproken wat er te bepraten viel en daar is adequaat op gereageerd", vertelt Keeman voor de camera van NH Nieuws. Omdat hij eind januari met vervroegd pensioen zou gaan, hoopte hij op een waardig afscheid. Toen excuses uitbleven, begon hij te twijfelen over wat er zou gebeuren. 

Steunkaarten voor Gerrit - NH Nieuws

Dat afscheid krijgt hij, zo blijkt uit de gezamenlijke verklaring die de school en Keeman vanmiddag openbaar maakten. De directie betreurt dat Keeman de schorsing als een motie van wantrouwen heeft beschouwd, zo valt in de verklaring te lezen. "Wij gunnen hem uiteraard een positieve afsluiting van zijn betrekking hier." 

Lees ook: Kennemer College door het stof: 'Schorsing onderwijsassistent was misverstand'

Hoe die positieve afsluiting invulling krijgt, moet nog blijken. Voorlopig gaat de onderwijsassistent genieten van zijn vervroegd pensioen. "Ik deed dit al tussendoor om nog wat voor de maatschappij te betekenen, maar het is nu mooi geweest. Ik vind dat ik het goed gedaan heb. Ik geef mezelf een klop op de schouder. En ik ben er ook trots op."

Lees ook: Geschorste docent doet verhaal: "Je moet niet aan m'n moeder komen"

Moegestreden

Hij is moegestreden, maar vond het zeker 'de moeite waard' om de publiciteit op te zoeken. "Maar dat komt ook omdat ik heel veel ruggesteun heb gehad. Het is landelijk uitgegroeid en dat is gewoon fantastisch. Dat heeft mij ook op de been gehouden om dit te doen."

Lees ook: Onderwijs-assistent geschorst na viraal gaan nekvel-incident op vmbo Heemskerk

Nadat hij was weggestuurd, kreeg Gerrit steun vanuit alle hoeken. Een petitie leverde bijna 10.000 handtekeningen op hij kreeg van heinde en ver kaarten opgestuurd ter support. "Als ik ze over de vloer spreid, dan heb ik een nieuwe vloerbedekking. Een warme vloerbedekking."

Nekvel-incident
Keeman kwam in het nieuws toen er video viral ging waarin te zien is hoe hij een akkefietje met een leerling heeft. Als die leerling een opmerking over Keemans moeder maakt, pakt hij de leerling bij zijn nek en spreekt hem vermanend toe. 

Bekijk hieronder de beelden.

Leraar Heemskerk onderwijsassistent nekvel incident - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws