IJmond

NL
V

Kennemer College door het stof: 'Schorsing onderwijsassistent was misverstand'

30 januari 2019, 15.20 uur · Aangepast 30 januari 2019, 16.03 uur · Foto: Dumpert

Het Kennemer College in Heemskerk heeft excuses gemaakt aan de Assendelver Gerrit Keeman voor de manier waarop hij na het beruchte nekvel-incident is weggestuurd. De onderwijsassistent heeft zijn vertrek onterecht als een schorsing ervaren. Het was slechts de bedoeling om hem tot rust te laten komen en de rust op school te herstellen.

Dat valt te lezen in een gezamenlijke verklaring van Keeman en het Kennemer College, die op de website van scholenkoepel SVOK staat.

Keeman kwam in opspraak toen er een video in de openbaarheid kwam waarin hij een akkefietje heeft met een leerling. Nadat een leerling een opmerking over Keemans moeder had gemaakt, pakte hij de leerling bij zijn nek en sprak hem vermanend toe. 

Bekijk hieronder het veelbesproken nekvelincident.

Leraar Heemskerk onderwijsassistent nekvel incident - NH Nieuws

Waar de onderwijsassistent geen rekening mee had gehouden, was dat een andere leerling het voorval had gefilmd. Vanaf het moment dat de beelden online stonden, werden ze massaal gedeeld. Nadat Keeman naar huis was gestuurd, startten Heemskerkers een petitie: ze vonden het belachelijk dat Keeman geschorst was. "We vinden het belachelijk hoe respectloos leerlingen tegen leraren doen tegenwoordig", luidde een van de argumenten. 

Lees ook: Geschorste docent Gerrit: "Nog steeds niets gehoord, wil waardig afscheid"

Keeman gaat op korte termijn met vervroegd pensioen en had van de schooldirectie begrepen dat hij tot die tijd niet meer welkom was op school. Een misinterpretatie, zo melden Keeman en de schoolleiding nu.  

Lees ook: Honderden mensen ondertekenen steunbetuiging voor geschorste onderwijsassistent

"Na het incident heeft de school de heer Keeman vrijgesteld van werkzaamheden", valt te lezen in de verklaring. "Het doel was om hem tot rust te laten komen en de rust op school te herstellen. De heer Keeman heeft die vrijstelling echter als een schorsing ervaren en als een gebrek aan vertrouwen." 

Lees ook: Onderwijsassistent geschorst na viraal gaan nekvelincident op vmbo Heemskerk

De school biedt dan ook excuses aan voor de genomen stappen na het incident. De directie 'betreurt de wijze waarop dit is gebeurd", verwijst de school naar de gebrekkige communicatie die tot het misverstand heeft geleid. 

'Postieve afsluiting'
Met de verklaring komt 'een waardig afscheid' van de school, zoals Keeman dat wenst, een stap dichterbij. "De heer Keeman heeft ruim voor het incident aangekondigd dat hij onze school op 31 januari gaat verlaten en wij gunnen hem uiteraard een positieve afsluiting van zijn betrekking hier."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!