Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Honderden mensen ondertekenen steunbetuiging voor geschorste onderwijsassistent

25 januari 2019, 21.15 uur

Een groep bewoners in Heemskerk en omstreken zijn gezamenlijk een petitie gestart om de geschorste onderwijsassistent op het Kennemer College een hart onder de riem te steken. In een paar uur tijd is het door ruim 800 mensen ondertekend. "We vinden het belachelijk hoe respectloos leerlingen tegen leraren doen tegenwoordig."

Dat zegt een van de initiatiefnemers vandaag tegen NH Nieuws. Twee dagen geleden ging er op internet een filmpje viraal waarin een onderwijzer, de bijna met pensioen gaande Gerrit Keeman, een opstootje had met een leerling op het Kennemer College in Heemskerk. De jongen hield dreigend een kruk in zijn handen.

Lees ook: Onderwijsassistent geschorst na viraal gaan nekvel-incident op vmbo Heemskerk

Terwijl klasgenoten beledigingen naar de man riepen, gooide de jongen de kruk tegen de schenen van Keeman aan. Dit was de druppel voor de onderwijsassistent: hij grijpt de jongen in zijn nekvel en wijst hem de klas uit met de woorden "opsodemieteren nu". 

Vervroegd pensioen
De Assendelfter zit sinds het incident thuis en krijgt een 'vervroegd vervroegd pensioen'. Omdat hij in februari met vervroegd pensioen zou gaan, hoefde hij van de school niet meer terug te komen. De jongen in het filmpje mocht volgens de school "na een goed gesprek wel weer terugkomen". En dat schiet bij veel betrokkenen in de buurt in het verkeerde keelgat. 

Lees ook: Geschorste nekvel-docent doet zijn verhaal: "Je moet niet aan mijn moeder komen"

Ze willen de leraar niet alleen steunen met een petitie: er is ook een kaartenactie in het leven geroepen. "We willen laten merken dat de school misschien niet achter hem staat, maar Heemskerk wel", vertelt initiatiefnemer Bert Jacobsz. "Dit zou maar je laatste ervaring van je werkende leven zijn voor je pensioen."

Kaartenactie en petitie voor geschorste leraar - NH Nieuws

De school heeft in een statement op de website laten weten dat de leraar niet meer hoeft terug te keren op school. Ze konden nog geen reactie geven op de petitie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!