Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Geschorste docent Gerrit: 'Nog steeds niets gehoord, wil waardig afscheid'

27 januari 2019, 17.34 uur · Aangepast 29 januari 2019, 15.36 uur · Foto: Dumpert / NH Nieuws

Ondanks alle aandacht die het nekvel-incident op het Kennemer College in Heemskerk het afgelopen weekend in de media heeft gekregen, heeft hoofdrolspeler Gerrit Keeman nog niks van de school gehoord. En daar is hij niet over te spreken. "Had graag in gesprek gegaan met alle partijen."

Keeman kreeg afgelopen week te horen dat hij tot zijn pensioen niet meer terug hoefde te komen op het Kennemer College in Heemskerk, nadat een filmpje viral ging waarin te zien was dat hij een opstootje had met een leerling. Bewoners uit Heemskerk en omstreken startten de petitie. "We vinden het belachelijk hoe respectloos leerlingen tegen leraren doen tegenwoordig", legden ze uit.

Lees ook: Al duizenden handtekeningen opgehaald voor geschorste docent Gerrit

En de steunbetuigingen bleven ook twee dagen later massaal binnenstromen. Inmiddels staat de teller op bijna 5.000 handtekeningen en kan hij van de donaties die hij krijgt "al bijna twee weken op vakantie", vertelt hij vandaag tegen NH Nieuws. "Hartverwarmend, overweldigend, abnormaal: ik moet er nog even van bijkomen", legt Keeman uit. 

Vervroegd pensioen
De Assendelver zit sinds het incident thuis en mag hij niet meer werken. Omdat hij in februari met vervroegd pensioen zou gaan, hoefde hij van de school niet meer terug te komen. De jongen in het filmpje mocht volgens de school "na een goed gesprek wel weer terugkomen". 

Dat de school hem volgens Keeman zonder overleg de laan uit heeft gestuurd, steekt de pensionaris. In een verklaring van de school gingen de twee partijen 'in goed overleg' uit elkaar en kwamen ze 'gezamenlijk' tot dit besluit. Maar daar is volgens Keeman niks van waar. "Het besluit dat ik weg moest, stond al vast. Er was geen ruimte voor overleg." 

Lees ook: Honderden mensen ondertekenen steunbetuiging voor geschorste onderwijsassistent

Het was ook onmogelijk contact te krijgen met de leerling of de vakdocent. "Ik had graag een excuses willen horen, maar de school vond dit geen goed idee en stuurde mij met betaald verlof tot 31 januari. Dat heeft bij mij wel pijn gedaan en daarom wilde ik er graag in de media aandacht aan besteden. Als ik een excuses had gekregen, dan was het ook niet zo'n groot punt geworden."

Waardig afscheid
Het incident van afgelopen weekend kreeg veel aandacht en vanuit alle hoeken kwamen er steunbetuigingen aan het adres van Keeman. "Het is een held, respect voor de leraren!", luidt een van de reacties.

Bekijk hieronder de gewraakte beelden

Leraar Heemskerk onderwijsassistent nekvel incident - NH Nieuws

Keeman hoopt dat er morgen een reactie van de school komt. "Daar ga ik geduldig op wachten, want ik wens mij wel een ander afscheid van mijn werk dan wat er nu is gebeurd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

'Niet aan moeder komen'
NH Nieuws sprak vrijdag ook al met de geschorste onderwijsassistent. Toen legde Keeman uit wat er volgens hem gebeurde: de leerling maakte opmerkingen over zijn 90-jarige moeder, waarna hij de jongen de klas uit probeerde te zetten. 

"Hij bejegende mijn moeder van 90. Met de meest grove taal. Dat was voor mij de trigger waardoor ik omging", vertelt Keeman. "En daar houd ik niet van. Je moet niet aan mijn moeder komen."

Bekijk hieronder het interview dat NH Nieuws vrijdag had met Keeman

Geschorste docent doet zijn verhaal - NH Nieuws

NH Nieuws heeft het bestuur van de school zondagmiddag proberen te benaderen voor een reactie, maar kreeg niemand aan de lijn.