Ga naar Content

Uitnodiging school voor gesprek nekvel-docent: "Ik had een excuus verwacht"

Gerrit Keeman kan het onrecht dat hem is aangedaan, na het incident in de klas waarbij hij een leerling in zijn nekvel greep, moeilijk verkroppen. Hij noemt het de wereld op zijn kop: "Leerlingen worden gepamperd en de leraar wordt weggestuurd."

Tot vanmiddag had hij niets gehoord van het Kennemer College, de school in Heemskerk waar hij sinds een paar maanden werkzaam was als onderwijs-assistent. En nu was er opeens de uitnodiging woensdag het gesprek aan te gaan. 

Lees ook: Geschorste docent Gerrit: 'Nog steeds niets gehoord, wil waardig afscheid'

Vermoedelijk is het een reactie op de ophef die is ontstaan. Van het incident is een filmpje gemaakt. Dat is inmiddels meer dan 600.000 keer bekeken op internet. Keeman vindt dat de toenaderingspoging van de school laat komt.

Gehoopt op een excuus
"Maar beter laat dan ooit. Wel had ik gehoopt op een excuus. Misschien komt dat woensdag. Laat ik niet op de zaken vooruit lopen." De leerling die Keeman treiterde en zijn moeder beledigde, mocht blijven, terwijl Keeman niet meer welkom op de school was.

Lees ook: Geschorste nekvel-docent doet zijn verhaal: "Je moet niet aan mijn moeder komen"

Keeman voelt zich enorm gesteund door de vele steunbetuigingen. Hij kreeg veel bloemen, bemoedigende reacties en zelfs geld gestuurd. "Het was bedoeld voor een weekendje weg. Maar er is inmiddels zóveel binnen dat we wel veertien dagen weg kunnen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!