Gooi

Rechter geeft bouwer gelijk in conflict met provincie over aanleg HOV Gooi

25 januari 2019, 13.30 uur · Aangepast 25 januari 2019, 13.41 uur · Foto: Provincie Noord-Holland

Whatsapp

De provincie Noord-Holland moet de bedrijven Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra het Hilversumse deel van de HOV Gooi laten bouwen. Dat heeft de rechter vandaag besloten.

De bouwers waren naar de rechter gestapt, omdat ze het niet eens waren met de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. De bouw van de snelle busbaan liep daardoor verder vertraging op, omdat er niet gebouwd kan gaan worden zolang er bezwaren lopen. Het besluit daarover werd twee keer uitgesteld.

Lees ook: Opnieuw tegenslag aanleg snelle busverbinding HOV Gooi

De rechter heeft nu in het voordeel van de bouwers een uitspraak gedaan en de provincie de opdracht gegeven het Hilversumse deel van de buslijn door de bouwcombinatie te laten aanleggen. Dat gaat onder meer over de vrije busbaan tussen Laren en Hilversum, de tunnel onder de Oosterengweg en de bouw van de natuurbrug in Anna's Hoeve.

Lees ook: Buslijn HOV Gooi al 20 miljoen euro duurder: Kosten stapelen verder op

De provincie schrijft in een persbericht te bekijken of 'de verloren tijd kan worden ingehaald'. De aanleg is al jaren vertraagd, maar de provincie hoopt dat de bus in april 2022 dan daadwerkelijk kan gaan rijden. Overigens hebben de andere bouwers die hebben ingetekend op de bouw van het Hilversumse traject nog 20 dagen om op hun beurt weer bezwaar aan te tekenen. De kosten van het volledige project zijn inmiddels opgelopen tot 20 miljoen euro boven het oorspronkelijke budget, van 110 miljoen euro naar 130 miljoen euro.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp