Haarlemmermeer

Bestuurder rijdt onder invloed tegen boom, lachgasflessen rollen over de weg

12 januari 2019, 17.44 uur

Eric van Lieshout
Eric van Lieshout

HOOFDDORP - Een automobilist is zaterdagmiddag op de Weg om de Noord (N201) hard tegen een boom gereden. De politie heeft de bestuurder aangehouden omdat hij positief testte op drugs. Naast de brokstukken van de auto lagen er meerdere flessen met lachgas verspreid over de weg.

Het ongeval gebeurde toen de bestuurder bij de eerste bocht met zijn wielen in de middenberm terecht kwam. Hierop heeft de bestuurder getracht te corrigeren om vervolgens achterstevoren tegen een boom in de berm te klappen. 

Lees ook: Auto volgepropt met lachgas van de weg gehaald

Politie, brandweer en ambulance kwamen assisteren bij het ongeval. De bestuurder is gecontroleerd in de ambulance, maar liep geen letsel op en hoefde dus niet mee.

Lees ook: Alkmaar legt lachgas aan banden: "Kan verboden worden op evenementen"

Bij de bestuurder is zowel een blaastest als een speekseltest afgenomen. De speekseltest gaf een positief resultaat voor drugs, waarop de bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Lees ook: Snel eind aan lachgas-actie bij Amsterdamse kledingzaak

De wagen is door de bergingsdienst afgevoerd, een weginspecteur van de provincie heeft de troep van de rijbaan verwijderd. Vanwege het ongeval en de afhandeling was de Weg om de Noord vanaf de brandweerkazerne afgesloten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!