Amsterdam

Snel eind aan lachgas-actie bij Amsterdamse kledingzaak

12 december 2018, 17.26 uur

ANP
ANP

AMSTERDAM - Een kledingmerk dat in Amsterdam gratis lachgasballonnen aanbood bij elk gekocht kledingstuk, heeft die praktijk moeten staken. De verhuurder van het pand wist er niets van en was het er ook niet mee eens. Hij heeft het kledingmerk gevraagd er direct mee te stoppen, laat de woordvoerder van wethouder Udo Kock (economische zaken) weten.

De kledingwinkel maakte reclame met de 'Space Experience, 's werelds eerste lachgas lounge' waar na aankoop van een kledingstuk een lachgasballon kon worden geconsumeerd in een ruimteschipachtige ruimte. "Met het ballonnetje ben je even helemaal van de wereld, wat perfect past bij het concept", zei de oprichter van het merk.

Lees ook: Mogelijk regels over gebruik en verkoop lachgas na Alkmaar Ontzet

De wethouder zegt dat "de gemeente een winkel gericht op lachgasconsumptie niet wenselijk vindt" en zegt blij te zijn met de snelle actie van de verhuurder. De lachgas-actie zou tot en met 27 december duren.

Proefkonijn
Volgens het Trimbos-Instituut lijkt incidenteel gebruik van het onder jongeren steeds populairdere lachgas niet per se schadelijk. Maar er is nog weinig bekend over het spul. "De gebruiker is zijn eigen proefkonijn", aldus een woordvoerder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!