Ga naar Content
Amsterdam

Bij verkeersruzie omgekomen Ronald en Selena vanavond herdacht

2 januari 2019, 13.52 uur
Door: · Foto: AT5

Motorrijders Ronald en Selena, die omkwamen bij een verkeersruzie op de A10, worden vanavond herdacht. Het stel werd op 23 december doelbewust geramd door een automobilist en overleefde dat niet. Vanavond worden ze in Amsterdam herdacht.

De herdenkingsbijeenkomst voor het tweetal wordt gehouden in buurtcentrum Ru Paré Community.

Vrienden en collega's van Ronald Dooper (44) uit Wormerveer en de Amsterdamse Selena Jance (34) komen vanavond bijeen om het stel te herdenken. Er zullen speeches worden gehouden en herinneringen worden opgehaald.

Ronald en Selena worden door hun vrienden beschreven als toegewijde socialisten. Ronald werkte in het VU Medisch Centrum en zette zich in als vakbondslid op de werkvloer. Selena was actief binnen de vakbeweging, eerst binnen FNV Horeca en later bij Young & United en The Riders Union, waar zij haar collega fietsbezorgers probeerde te organiseren.

Doodslag
De motorrijders kwamen zondag 23 december om het leven bij het knooppunt Coenplein, nadat een automobilist doelbewust op hun motor inreed.

Lees ook: Automobilist ramde motor doelbewust bij dodelijk snelwegongeluk A10

Het tweetal zou de automobilist hebben afgesneden die door de actie schrok en tegen de vangrail aanreed. Daarop zou hij de achtervolging hebben ingezet, waarbij hij meerdere keren op de motorrijders zou hebben ingestuurd. Bij de laatste keer insturen kwam het duo ten val.

De 52-jarige automobilist uit Krommenie zit nog vast en wordt verdacht van doodslag.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!