Ga naar Content
Amsterdam

Ruzie was mogelijk aanleiding dodelijk snelwegongeluk bij Coenplein

24 december 2018, 15.34 uur · Aangepast 24 december 2018, 16.46 uur
Door: AT5 · Foto: Inter Visual Studio

De aanrijding waarbij gistermiddag twee doden vielen op de A10 bij Amsterdam-Noord was mogelijk het gevolg van een verkeersruzie.

Dat laat een getuige weten aan mediapartner AT5. Ook de politie houdt rekening 'met het scenario dat voorafgaande aan de aanrijding mogelijk een verkeerstwist heeft plaatsgevonden tussen de opzittenden van de motor en de automobilist'.

Automobilist aangehouden
De twee opzittenden van de motor kwamen om het leven. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Amsterdam en 44-jarige man uit Wormerveer.

Lees ook: Slachtoffers dodelijk ongeluk A10 komen uit Amsterdam en Wormerveer

Een automobilist die vermoedelijk bij de aanrijding betrokken was is aangehouden. Het gaat om een 52-jarige man uit Krommenie. Het ongeluk gebeurde gisteren rond 16.45 uur. De recherche onderzoekt de precieze toedracht.

Dashcambeelden
De politie is dringend op zoek naar getuigen. 'Om feiten en omstandigheden zo nauwkeurig mogelijk te kunnen reconstrueren, is het voor de recherche van groot belang om te spreken met meer getuigen die mogelijk iets hebben meegekregen van de momenten voor het ongeluk', laat de politie weten.

Lees ook: Twee doden na ongeval op A10 bij knooppunt Coenplein

Het gaat specifiek om 'verkeersdeelnemers die tussen 16.25 uur en 16.45 uur op de A8 vanaf Krommenie in de richting van de A10 / Coenplein reden, tot de plek van het ongeval nabij hectometer paal 32.6 op de verbindingsweg tussen de A8 en A10 Noord'. De politie wil ook graag eventuele dashcambeelden zien.